Da er julen for første gang i mitt liv feiret utenfor Norges grenser, og uten min egen familie !
Lørdagen, altså den 24. heter på fransk "Réveillon", og dagen er ikke lik som i Norge i det hele tatt. Her er egentlig julaften delt i to. Den 24. er en dag hvor folk jobber, man spiser godt på kvelden, og noen drar på messe i kirken, men ikke noe mer enn det.
For meg ble den 24. mitt første bekjentskap med snegler..
Smaker egentlig ganske godt, men må selvfølgelig tas i betraktning at det er sausen som gir all smaken..
Den 24. spiste vi også østers, foie gras og røkelaks !
Lørdagen, altså den 24. heter på fransk "Réveillon", og dagen er ikke lik som i Norge i det hele tatt. Her er egentlig julaften delt i to. Den 24. er en dag hvor folk jobber, man spiser godt på kvelden, og noen drar på messe i kirken, men ikke noe mer enn det.
For meg ble den 24. mitt første bekjentskap med snegler..
Smaker egentlig ganske godt, men må selvfølgelig tas i betraktning at det er sausen som gir all smaken..
Den 24. spiste vi også østers, foie gras og røkelaks !
25. Desember var det derimot klart for det de kaller "jul" i Frankrike..
Rundt 12-tiden på ettermiddagen dro vi til vertsmor sin familie for å spise !
Endte opp med at vi spiste i 6 timer; da hadde vi blant annet fortært foie gras, kastrert hane (kjøtt som er ulovlig å produsere i Norge, på lik linje med foie gras), diverse annet og MASSE/MANGE desserter !
Kvelden ble så rundet av med en film før vi dro hjem igjen ved 22-tiden !
Alt i alt, så var julefeiringen veldig bra, men konklusjonen er at den 24. i Frankrike egentlig ikke er noe.
Og etter min mening er det hele nesten mer enn feiring av årets slutt.. Veldig annerledes feiringen i Norge !
Ellers, så fikk jeg sendt en del gaver fra Norge i tillegg til masse pengegaver !
Tusen takk, for alt av gaver og julehilsener, dere betyr mye for meg, både venner og familie !
Var merkelig å åpne gaver med mamma, pappa og Andreas på Skype, men det ga en god følelse å åpne alt det fine sammen med dem likevel !
Rundt 12-tiden på ettermiddagen dro vi til vertsmor sin familie for å spise !
Endte opp med at vi spiste i 6 timer; da hadde vi blant annet fortært foie gras, kastrert hane (kjøtt som er ulovlig å produsere i Norge, på lik linje med foie gras), diverse annet og MASSE/MANGE desserter !
Kvelden ble så rundet av med en film før vi dro hjem igjen ved 22-tiden !
Alt i alt, så var julefeiringen veldig bra, men konklusjonen er at den 24. i Frankrike egentlig ikke er noe.
Og etter min mening er det hele nesten mer enn feiring av årets slutt.. Veldig annerledes feiringen i Norge !
Ellers, så fikk jeg sendt en del gaver fra Norge i tillegg til masse pengegaver !
Tusen takk, for alt av gaver og julehilsener, dere betyr mye for meg, både venner og familie !
Var merkelig å åpne gaver med mamma, pappa og Andreas på Skype, men det ga en god følelse å åpne alt det fine sammen med dem likevel !
Min foretrukne voks ! |
Håndkrem ! Passer fantastisk bra med tanke på at det er lett å få såre hender om vinteren ! |
Utrolig kult skjerf ! |
Boksere og sokker ! |
Norsk godteri ! |
Enda et par sokker ! Godt med ekstra sokker, det varmer godt om vinteren ! |
Julekort ! |
Julestrømpe ! |
Hver dag i adventskalenderen fikk jeg hjerter hvor det sto markert dato og en liten hilsen på baksiden, veldig koselig ! |
Ble ganske så fornøyd med resultatet ! Vertsbror spurte ganske mange ganger hvordan jeg hadde fått til å lage den, veldig hyggelig/morsomt ! |
Uka etter julaften jobbet vertsforeldrene mine, det ble derfor to dagsturer for meg til to av de større byene i området rundt !
Besøkte Nancy og Metz..
Grunnen var ikke for å gjøre noe spesielt, men bedre å dra å spasere i en annen by, se seg om, drikke en kaffe istedenfor å bli sittende på rommet uten noe å gjøre !
Centre Pompidou i Metz.. |
Må si at moderne kunst er.. ja.. annerledes! |
En VASK! !!! |
På tirsdag hadde vi forresten besøk av vertsfamilien til han tyske som gikk i klassen min det første trimesteret.
Jeg fikk ansvaret for å stelle istand en norsk meny !
Vi spiste av den grunn gravlaks som jeg hadde lagt sammen med salt, sukker, dill og cognac tre dager før servering ! Severt med sennepsaus..
Ribbe med hjemmelaget rødkål
Hellstrøms versjon av "Tilslørte Bondepiker"
Alt falt veldig godt i smak, heldigvis !
Jeg var ganske redd på forhånd, med tanke på at jeg aldri har smakt gravlaks, og så fant jeg plutselig ut at jeg skulle lage det !
Ribben ble vellykket ! Og franskmennene synes det var morsomt og interessant at vi bruker den delen av grisen til andre ting enn flesk/bacon!
Bondepikene ble og meget bra, de skal absolutt lages igjen i Norge, folk kan bare glede seg !
Det var da alt for denne gang !
Nå står nyttårsfeiring på programmet, først sammen med folk fra skolen den 31. og deretter sammen med masse folk hos foreldrene til vertsfar den 1. januar !
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar